Thursday, December 30, 2010

ConTesT KaMi KemBarKah

alahai virgo dpt contest lg ni..kali ni dari cik mate kucing
so sweet...time kasih ye...ngee :)

sebelum apa2 msti kena letak pic tuan empunya blog yg mnganjurkan contest ni...
tgk2 manjakan dia dgn bff dia...so sweet..kalo korang nak join or ada apa2 pertnyaan x fhm pasal contest ni..meh g link yg virgo kasi ni Dina Riana.
nama pun contest bff kan..kalo korang pnyai bff yg kepala sama2,xkisahlah laki or pompuan pun..join je..
mana tau leh merapatkan ukhwah sesama sndirikan...
so virgo pnya bff yg leh dikatakan mcm kmbar gaklah kot adalah...
...........................................................................
...............................................................
..................................................
.............................................
......................................
..............................
.......................
....................
.............
......
...
.
yg si bj biru tu adalah kmbar saya... (eh bkn monyet tu ok..hehhehe)
nama sebenar dia adalah rosmuzahida a.k.a mawar ataupun beb pun leh, x pun nok pun leh..bg jelah apa2 nama pun pasti dia x mrh..hahahha  berumur 23 thn sebaya aku n kalo korang nak tau sepanjang kwn dgn dia mana nah dia mrh aku...x nah nmpk dia mrh aku..tu lah dia cik ros kita...semangat waja..org ckp apa pun dia dgr je..mcmmn leh knl dgn dia ni??
hahahha knl dah lama since wktu hbs sek kita keje kat parkson n then tetiba lak dia masuk poli sama dgn aku,n then kos lak sama dgn aku, pastu bilik lak sama dgn aku mnjadikan kami agak rapat...even ko ada bf pun samalah bln dgn aku...g pulau pun ko gaklah yg ada dgn aku...mana2 pun nak g ko ok aja..agak pndiam skit ini minah...kalo aku nngis..hahahha pasti ko ada dtg umah aku...umah x jauh mana pun..naik moto smpailah..kalo jln kaki amik masa 20 minit nak smpai kot...setakat ni gado2 pun x nah lg...cuma gurau2 biasa je pastu ok blkkan..ngeee :)
beb thanks coz ko sntiasa hadir dlm hdp aku...ko terangi hdp aku..even now aku tgh down pun..ko supporter yg paling kuat tuk aku...pasni ko jnjalan dgn bf ko aku lak single mingle dah..xde sapa nak teman..sdihnya :(


nak tag ziela,din n cik cikundlah hehehhehehe

Entry berlapis....

tuk berminggu n berhari2 yg lps mmg bnyk bnda yg telah mngspoilkan mood aku..n disebabkan itu jugalah tngn aku tidak blh bergerak tuk menaip...n terjdlah entry2 yg berlapis pasti akan diupdate tuk hr ni...mls aku nak fkr bnda2 yg spoil kan aku tu..kalo difkr lg mnyakitkan hati...yg pasti aku dah cuba wat yg terbaek tuk smua ni..tp still x nmpk lg..xperlah...stiap org ada tahap kesabarannya..tp bila sabar dah hilang hbs smua akan di boomnya...jgn nah uji tahap kesabaran wanita...aku percaya dgn yg maha esa...ko wat aku truk mcmmn pun...kebenarannya pasti akan dtg 1 hr nnti...n allah akan tunjuk smuanya nnti....cuma nak ckp time kasih yg x terhingga wat aku mcm ni..smpai mati pun aku xkan lupa...huhhh!!
ok2 mari cite bnda lain....tau x ahad lps g celebrate bsday si caloq a.k.a saiful azree n merangkap juga abg ngah wa..yelah si mamat ni smua kecil hati dgn kami katanya kami x celebrate bsday dia..haishhh rileks der..xkan nak bgth lu bila kitaorg nak celebrate bsday lukan...tarak surpriselah nnti...korang msti tertnya2 mana dtg lak mamat bernama caloq ni...dia member pulau..mmg aku ngam dgn dorang...kalo g pulau ckp je dgn dorang..pasti terbaek!!!...suka mnyakat serah je kat dorang..pakar dlm smua hal...maklumlah aku mana ada abg kan...adik bradik smua gurl n si caloq n si amer nilah dah aku anggap mcm abg aku sndiri..meh2 tgk pic dia kena spray ridsect dari kami..apa2 pun happy belated besday bro...
jemaah yg mnjayakan mjlis... hehehe
ingat buka hadiah xkena spray ke..silaplah...
musim salji hahhaha

Tahniah Malaysia!!!

topik hngat pg2 buta org berkata ttg BOLA..BOLA..BOLA
sebab apa malaysia dah mng n telah mmbawa balik Piala Suzuki AFF tuk malaysia...
mmg terharu gilerlah...smlm jln kaki blk umah dlm kul 8 smpai umah...huhhh nasib sempatlah aku tgk bola
n wlupun kepenatan,kesedihan,kekecewaan n ketakutan masa berjln...tp aku gagahkan gak nak tgk bola smlm....
time kasih skuad Malaysia...kamoo telah mmbawa kceriaan diwajah kami pepagi buta ni...
tuk Indonesia sila jgn wat tomohan lg kat malaysia...kita kena hidup aman lor...apa2 pun kejayaan milik Malaysia...n tau x hahahahah tetiba leh jth cinta kat safee n fahmi...hishhhh smua org jth hati kat mereka...n mmg respect giler kat fahmi..dia cekap tngkp bola..apa2 pun nak ckp ni skuad malaysia mmg terbaek..Saya sayang malaysia..Saya bangga jd rakyat Malaysia... ngeee :)
Malaysia boleh..ain pun pasti blh gakkan....
tgk tu 2 cinta hati saya..amboi2 ain tamak nak 2 org...hahhahaha

skuad malaysia...terbaek!!!!
alahai tomeinya fahmi ni....opsss dia dah ada gf dah ok...n dgr citer hr ni anniversary dia n gf dia...
safee..saya suka dia....suka dlm mimpi...nak dpt btl2 xdenyalah...

Tuesday, December 28, 2010

aku tnggu hr ni...
tp kalo xde gak..
ermmmm mmg musnahlah harapan aku ni...
sia2 jelah smua yg aku wat...
mungkin akan kecewa tuk selama2nya...

Thursday, December 23, 2010

ain ko perlu kuat..
ko perlu hadapi ni dgn tenang
ingat ain biar org wat kita seteruk mana pun,
org benci kita,org xnak kwn dgn kita pun...
ingat!!!!
dia yg maha esa sntiasa ada dgn kita..
ain mungkin disebalik kesedihan,kekecewaan ada hikmah ain
ada hikmah..pasti ada hikmah..
ye aku percaya dgn apa yg berlaku skrg...
pasti ada hikmahnya...
alhamdullillah aku yg kerdil ni..sujud kpdmu...
ko yg maha esa sntiasa bersamaku...
ko tenangkan jiwaku..
ko bukakan pintu hatiku tuk hadapi smua ni...
ya allah aku pasti stiap dugaan yg ko berikan...
ada hikmah disebaliknya...
alhamdullillah ku pnjat syukur pdmu ya allah..
hati jgn kata pergi..slagi mmpu bertahan truskan hidup ini...

Monday, December 20, 2010

Superb CST Production...

korang2 smua nah x tgk video hasil terbitan CST Production...dorang pnya video mmg tersngt best..
n x jemulah nak tgk berulang kali pun..bg ain mmg best tp xtaulah korang mcmmn..so kat sini ain mmg dah link  kat korang tgk slah satu video dia..mmg terbaekkk...so sweet bila pasangan kita wat surprise tuk kita mcm tu kan.. so ni tuan empunya video tu...sngt maniskan dia n tunang dia...sweet kapel gitu

tag from mata kucing

ohhh darling thanks yer,bg tag kat virgo...
now virgo wat kamoo pnya tag ni hehehehhee

1. adakah anda rasa anda hot??
hahahhaha x hot kot...biasa2 aja sudeh
2.Update wallpaper yang anda guna skrg?
wallpaper pc pun blhkan hehehehe


3. cerita pasal gambar ni?
saja letak wallpaper ni coz dia bnyk bntuk love..sukalah tgk hehehhe :)

4. Kali terakhir mkn pizza ?
 2 hari yg lps,puan seri kat ofis blnja mkn pizza..sdp giler!!!

5.lagu terakhir yang anda dgr?
romance..ku ingin kamo..sweet giler lagu tu...teringat blk wktu sidia tuju lagu tu tuk saye!!

6.apa yang anda buat selain dr selesaikan tag ?
mstilah fokus dgn keje kat ofis ni ha..pastu kalo boring tgk cst pnya video...mmg sngt cool..

7. Selain nama sndiri,anda di panggil nama apa ?
adik,ain,kecik,ketot opssss!! hahahah kantoi lak,

8. Tag lg 5 org
   . din
   . ziela
   . Lela
   . ekin
   . see Serak

9. Siapa org no 1 dgn anda
kwn saya dari politeknik lg smpai la ni...kwn yg memahami..

10. Katakan sesuatu pada org no 5
syg, i always love u.. ngee :)

11.No 3 ada hubungan dgn sapa?
opsss ada hubungan dgn saya kot hahhaha...

12. Bgaimana lak dgn no 2 ?
kwn poli n juga bestfren aku.. 

13. Kata2 cinta pada org no 4?
eh ekin baik...jgn curi bf aku yer..hahhaha..

Wednesday, December 15, 2010

xleh lupakan ko...

ko hadir tnpa diduga
ko pergi tnpa ku relakan..
knp di saat ni aku memerlukan ko
tp aku x berdaya nak miliki ko skrg
knp ko hadir..knp ko hadir disaat bgini
bila aku pndng gmbr ko...
membuak2 perasaan ingin jmpa ko....
stiap saat aku ingat nama ko....
stiap detik nak jmpa ko ni ha

......................................................................................................
.....................................................................................
.....................................................................
.............................................................
.......................................................
.................................................
.............................................
..........................................
...................................
............................
.....................
..................
.............
.........

ohhhhhhhhhh prosperity burger!!!!
aku nak ko skrg gak..adoai....

malaysia vs vietnam

eh2 korang mlm ni meh tgk malaysia perform...harap2 lah malaysia menang,jap2 kenapa tetiba aku minat tgk bola ni...eh pelik akukan..nak ckp bf aku minat bola..x gak..nak ckp family aku minat bola,pastilah x gak...ok xde apalah cuma kita sbg rakyat malaysia mstilah kena support negara kitakan..baik buruk pun dorang lwn tp malaysia tu kebanggaan kita...
jgnlah ditewaskan oleh vietnam...mmg aku agak x sukalah kalo vietnam mng...ok2 kalo malaysia mng,saya blnja team malaysia mkn char kuew teow hahahha. (citt mcmlah depa baca blog aku ni yg agk yg xpopular ni)
apa2 pun malaysia tetap di hatiku...go..go malaysia...pasti akan tgk korang lwn mlm ni hoyeahhh!!!!

Tuesday, December 14, 2010

bilamana rindu n sayang bergabung..
pasti dia jd mcm nilah....
mau ketemu,teringat sntiasa kenangan bersama,
Ohhhhhh tidak!!!!!
tetiba lak aku ckp tidakkan...ok cukup terang n berdengungnya aku jd giler sudeh..
la giler knp lak ni???
mana x nya tetiba rindu,syg bgai..
ok normallah smua tukan..sapa yg xde perasaan tu msti orgnya x btl tu...
n terbaca lak blog ms cikund yg lg sweet blognyakan...mari berdamai..mngatasi mslh segala mslh.satu nasihat yg amat berguna bg aku... :) ,cuba memperbaiki apa yg silap huhuhuhu

Rapunzel...

smlm g tgk rapunzel..aku n k.ngah bw anak2 buah aku yg tersngt pndai cerdiknya tgk wayang.dah lama x bw dorang jnjalankan..ok citer kartoon yg best n romantik..suka giler tgk flyn rider..dia tersngt encem hehhee (jth hati dgn hero karton adess!!) ok mood smlm mmg x brp nak mnjd sngtlah coz diambang kegelisahan...jnjalan pun mmg xde rasa apa..rasa kosong...huishhh asal jd mcm tu skalikan...mungkin resah pasal interview satu hal n mungkin resah pasal lain gak...sndir fhm jerlahkan...smua bnda nak wat mmg xjd sngt..
meh tgk pic kami yg x seberapa ni ....

hbs smua main lnggar2 smlm...
kakak n abg...suka dpt mkn mcd ye!!!
pic yg x mnjd sngt..snyum terpksa.. (eh mata aku juling ke hahaha)
kak ngah n sikecik yg ngada2 wat muka mcm tu...

Thursday, December 9, 2010

tag :)

ok tag ni pun dari nuramoy gak...hehehhehe bnyknya tag yg kamoo kasi..time kasih tau...wat keje sekolah dari nuramoy,cuma ada satu tag je lg x wat pasal contest neutral beauty coz xde lah pic2 yg tomei nak masukkan,xpe nnti virgo wat ok :)

1.pe bende pling penting dlm idop korunk?
mstilah family,kwn2 n dah tntu gak kekasih hati

2.benda terakhir korunk beli gne duit sendiri?
rasanya tiap2 bln guna wet sndiri..hehehhe tp bln lps virgo beli contact lens

3.di mana tempat korunk nak melangsungkan perkahwinan korunk dan tema perkahwinan korunk nnti?
erm x terfkr lg smua tu,now pun mcm x ok lg dgn sidia,tp kami nah berangan nak kahwin kat pulau jelah hehehhe coz virgo suka g pulau :) ,wrna ungu
 
4.adakah korunk sedang bercinta sekarang?
yup tgh bercinta..n kekasih hati saya nama shaharil jaafar

5.berapa lame korunk akan mencintai kekasih korunk?
mstilah utk selama2nya,tp kita merancng,yg tntukan hnyalah dia yg maha esa.

6.dimana korunk slalo jmp kekasih korunk?
 kadang2 dia dtg umah n kadang2 virgo dtg umah dia..

 7.novel/buku/majalah terakhir korunk beli?
mjlh pngntin hahhahaa...sbnrnya suka tgk gaun pngntin,,nice jer :)

8.apakan name penuh korunk
Norain binti Adnam

9.atr mak n ayh korunk,mne yg korunk lg mesra?
eh2 nuramoy,kita samalah..virgo pun rapat dgn ayah gak..

10.namakan orang yg betul2 korunk nk jmp dlm idop
 saya mau jmpa dgn datuk saya,kalo diberikan pluang lg skali..tp now dia dah xde ...

11.adakah korunk bsuh bju sndri?
tu sudah semestinya...coz dah biasa dari stdnt life lg bsh bj sndiri...

12.di mana tempat yg korunk btol2 nk g
saya mau g paris...adoii jatuh hati dgn paris ni...

13.plih slah satu,peluk atau cium
kalo pilih dua2 skali leh x???hehehhe..

14.beritahu 3 perkara tentang org yg tag korunk
dia comel,dia dah ada bf,blog dia pun lawa hehhehe..

15.lima benda korunk sgt syg dlm idop korunk
 my lappy,kete,teddy dari kekasih hati,jam tngn,cincin kapel dari sidia..

16.lima lagu korunk suke n slalo dgr
cintamu (dygta),perfect two (autuburn),mine (taylor swift),kalau cinta (aliff aziz n joanna), just a dream (nelly)

17.bile tarikh lahir korunk n korunk smbut besday kt mana thn lps?
28.8.87, thn lps sidia wat surprise dgn member2 kat dtrn shah alam..sngt terharu masa tu..

18.cerita sikit psl blogger pertama korunk tag
kwn saya bernama ziela,dia ni mmg giler2 pnya olang..dia syg kwn2 dia,saya pun syg dia hehehhe :)

  sapa2 nak wat tag ni..dialu2 kan hehehe :)

award n tag dari nuramoy...

Oooohhhh virgo dpt award dari nuramoy..thanks ye larling...ok2 dlm entry sblm ni asyik dgn duka n lara je dari akukan..now x nak fkr apa2..kita layan tag yg diberikan...

ni award yg virgo dapat hehehe pastu kena jwb soalan dia lak...

 
1. Berikan nickname untuk saya . 
 virgo a.k.a ain tecik hehehhe

2. Ucapan untuk pemberikan award ini . 
  nuramoy larling thanks yer,happy sesangat

3. Berikan 6 fav artis/singer/group yang korang minat . 
            . taylor swift 
            . bunkface
               . aizat
              . yuna
               . liyana jasmay
               . dygta

4. Tag award nie kepada 10 orang blogger/follower 
               . ziela
            . ekin
            . cikund a.k.a huda
            . din
            . mate kucing
            . miss stranger
            . dira aziz
            . lela
            . kak long a.k.a manja ixora
            . pintal2 kening

Wednesday, December 8, 2010

tiada apa tuk diperkatakan
tnggu..dan trus menunggu sampai lebam
sehingga ianya kmbali normal semula
:)

Monday, December 6, 2010

luahan..

tuk beberapa hr ni mmg aku down giler...smua keje nak wat ada je yg x kena..nngis n nngis..perlu ke ko hukum aku sampai mcm ni skali...perlu ke ko wat aku derita yg amat sngt..wlupun dulu ko nah wat aku lg sakit kot tp aku maafkan smuanya n aku bg pluang tuk ko...sdgkan nabi maafkan umatnya..apatah kita manusia...kerasnya hati n egois ko...besar btl kesalahan aku yer...sdgkan aku dah minta maaf bnyk kali kot kat ko..syg bgai nak giler..ni blsn yg aku dpt yer...btllah kata mmber n akak ofis yg tgk aku sndiri nngis bgai nak giler.."wat apa nak susahkan diri n sakitkan hati ko...kalo dia dah x nak maafkan ko mcmmn pun...so mulakan jelah hdp baru ko...kumbang bkn sekor...dia pun dah lupakan ko...dia sndiri dah x ingat jnji dia smua n dia pun x syg ko dah...x blh pkai pun...jnji tinggal jnji...yg ko ain mati2 minta maaf bgai tp dia wat bodo je..xguna smua tu"...n ada lg member yg berkata :beri je masa smpai seminggu,kalo seminggu dia x msg n col ko pun..bye..bye jer",rasanya aku dah bg masa 2 minggu kot kat ko...kalo pun ko ada prob dgn family ko ke??asal aku terbabit dlm mslh ko..asal ko mrh aku giler2..ok aku pun dah pnt dah dgn smua ni..puas aku minta maaf smua tp ko still nak mcm tukan...abg ofis lak ckp "dia nak main2kan ko tu,biar dia pasti dia akan mnyesal s'umur hdp pasni,now dia x nmpk smuanya,dia x sdar pun syg ko tu,pntingkan diri sndiri dari org lain"ok suka hati ko lah...ko leh wat ko nya sukakan..aku pun leh wat seribu kali aku nya suka pasni..ko pun kata xde jnji apa2 smua kat akukan..slama ni lakonan ko jelah ye..aku tertipu dgn smua ni...aku dah sdar dah dgn smua ni..yg ko xkan msg aku smua dah...mls aku nak fkr dah..wat sakit kpala aku..aku pun bnyk lg bnda nak fkr...better aku hdp tnpa org yg fkrkan aku...g mana2 bebas...now time tuk aku bercuti dah...minggu depan start g cmping kat gunung berantai..semak pale otak aku..n minggu depan ada interview spa..wat yg terbaik...ko nak dgn pndirian ko kan..ok pasni aku x kaco ko dah or apa2 pun...thanks kwn2 yg bnyk bg support kat aku time aku down giler2...

Wednesday, December 1, 2010

kalo lah blh diputarkan masa
msti best giler..
aku x nak zaman skrg..
aku nak zaman wktu aku tecik...
lg senang xde mslh,xde bnda yg blh mnyakitkan hati,
n xde gak yg blh wat org trasa ke apa..
bila kita tecik..
apa yg kita tau mkn,gelak,main2
enjoy jer wktu tukan..
tp bila dah semakin dewasa..
kita tmpuhi satu alam yg baru..yg mana kita sndiri xkan tau apa akan terjd pd diri kita seterusnya..
sapa jodoh kita??
sapa suami kita??
sapa yg blh bimbing kita??
sapa yg blh jg kita??
sapa kwn yg leh susah sng sama2??

p/s ; hidup xkan lari dari mslh maupun mslh peribadi or mslh kerjaya...

Tuesday, November 30, 2010

maaf...
sejuk hati bila dgr perkataan maafkan..
bila ungkapan maaf disebut
pasti smua bnda yg bercelaru dlm kpala otak dah x serabut..
mulalah tersenyum bgai...
smpaikan jln sorang2 pun snyum..
sah org ckp kita giler...
eh biarlah aku yg snyum...
kan snyuman tu 1 sedekah n petua tuk awet muda...
berguna apa...
meh2 snyum bramai2.... :)

KaHwiN..

bnyi tajuk dah mcm gempak dah...mcm aku yg nak kahwin lak bila dgr ye..tp sebenarnya bkn aku yg kahwin pun..ni rakan baik aku dah berkahwin..tp sayang aku xdpt nak mnghadirkan diri masa kahwin dia tu sbbnya aku g knduri kahwin adik sdara aku kat kuantan...ok mengimbau blk wktu aku dgn si wani n mmber yg lain..kalo nak diikutkan sejarah bercinta siwani ni mmg bercinta agak lama dgn si burn,mcm2 ragam aku nengok si wani putus smbung...kalo diikutkan berpuluh2 putus dgn siburn tu..pastu kalo gado jer nngis dlm selimut..tp walaumcmmn gado pun,wani tetap cool dgn kitaorg..blh berhuahualah..org kata kalo jodoh x kmanakan..so tgk skrg..dah disatukan dgn ikatan yg indah...adoai wani mcm x sngka lak dlm geng superbean ni ko org 1st yg dah kahwin...sungguh aku x sngka wei..aku tumpang gmbira bila tgk ko dah kahwin ni..now aku akan tnggu giliran ros,ziela,lela,n yg lain2 lak..turn aku lmbt lg hehehhee :) 

yang pic bawah ni lak..pic kahwin adik sdara yg paling rapat dgn aku  n husband dia sdara aku gak..kahwin bersedara..org ckp kalo kahwin sdara ni x brp nak elok..tp kalo nama pun dah jodoh mana leh nak tolak smuakan..tgk adik sdara pun dah kahwin..kakak sdara dia jer bnyk yg x kahwin2 lg..hehehe..apa leh wat xde serunya lg..so harap bersabar menunggunya.

x lupa gak pic2 kami kat bwh ni..saja nak menyelit..dimana ada kamera disitu ada kami..hahhaha :)
pngntin bw kami jln2 turun n naik bukit baru smpai umah pngntin laki..

dlm kete pun sempat tngkp gmbr..haishh!!!




Thursday, November 25, 2010

din sengal...

hahahhaa..ok2 gelak jap...ni lah bila dikatakan tiada keje..kwn2 nya muka pun dia edit...sungguh kreatif editkan ko tu...time kasih kawan coz wat muka aku mcm tu dipakaikan bj superwomen..sungguh bergaya...hahahaha
sungguh pesona aku nengok ni ha..meh sama2 nonton pic kau ni ha

......................................................
.............................
...............
.......
...
tolong jgn gelakkan saya yer...


ada satu perasaan yang wat aku btl2 agak tension n bnci tuk diingatkan..
yg mana perasaan tu akan still ada dlm diri ni...
hnya aku yg tau apa yg tersirat n tersurat dlm diri ni...
pd ko maybe dianggap sbg hal yg remeh temeh..tp bkn bg aku...
bkn tuk aku melupakan smuanya... agak sdikit kecewa dgn apa yg aku baca,aku lihat n aku nmpk..sdikit kecewa...
 


badan lemah...

hmpir seminggu rasanya badan ni semacam..penyakit bnyk lak yg hampiri..xputus2 dia dtg pnyakit
tuk 2 hari ni..badan mulai kemerah2an..smpaikan smlm tnjuk kat mak...mak terkejut tgk bdn aku..nak g klinik agak payah coz aku takut doktor...nnti dienjet aku ker..tu yg takuit tu..tuk selamanya saya mmg takut doktor..so hr ni nekad g keje n cuba wat biasa..tp apakan daya ofismate perasan akan tngn aku yg berbintik merah...dia kata aku kena cmpak ker..demmm tersngtlah malu walupun cuba kaver dgn lengan pnjng..saya mau doktor perempuan..biar dia tgk sndiri apa yg xkena dgn aku ni...sakit yg aku alami..takuitnya..blk ni kena jmpa doktor...

Tuesday, November 23, 2010

alahai blog..jap ko elok..jap xleh nak log in..
jap aku nya video xleh buka..
ngapaan smua ni berlaku..
sabar jelah yer ain...
huish!!! mcm2 ragamlah aku nya blog ni ha...

P/s : tgk aku pun dah pning ni ha...font aku dah berkaler2 ni ha....

Monday, November 22, 2010

cintamu ....

Puas aku cari lagu ni..akhirnya aku dah jmpa...
hehehe..sekian lama kot..
dgrkan :

cintamu

Cintamu,
Yang kurasa walau tak terucap,
S'makin dalam
Cintamu,yang terukir di batas cintaku,
Selamanya
Tak pernah kumencoba,
Lepaskan cintamu walau sesaat,
Sejujurnya diriku terlalu sayang padamu
Kuingin s'lalu dalam,
Cintamu
Dan tiada yang kan memisahkan,
Selamanya
Cintamu,
Yang terlimpas, terbias matamu
S'lama ini
Adakah di hatimu,
Terbesit satu harapan untukku
Tuk berjanji selamanya kan selalu milikku
Satu cinta,
Tak pernah kumencoba,
Lepaskan cintamu walau sesaat,
Sejujurnya diriku terlelu sayang padamu
Kuingin s'lalu dalam,
Cintamu...

Sunday, November 21, 2010

tukar lagi!!!

again n again..tukar no lglah aku jwbnya...
pasal no oversea ni..aku tukar no lg...
agak geram diwatnya...aku xknl pun ko...
tiap pg,ptg n mlm...x nah jemu ko gnggu akukan...
bila diangkat sepatah haram xtau apa ko ckp
bila kata ni balai polis pun ko wat budus...
kaco aku lg..kaco..
disebabkan ko...aku nekad tukar no... (saya sayang no lama tu!!! )
pasal ko...aku kena bgth mmbr2 yg lain aku tukar no..huishh ~~~
pada sesapa yg tau no ni 8704559657856 7 aku nak tau ni no negara mana ni??
mnyemak jer!!!

Friday, November 19, 2010

ok hr ni kat ofis bkn nak ckp apa..mmg xde keje sngt...so apa yg aku wat adalah baca smua blog yg aku suka...hehhehe mmg menarik hbslahkan baca...kadang2 jeles gak tgk org yg dah kahwin..so sweet jekan...haishhh!!!! bila lah turn aku lak ni...sabau ain sabau..kumpul wet dulu yer...kumpul manyak2 pastu kahwinlah.. :) member yg sbaya aku pun mmg dah rmai yg kahwinlah..tunanglah..ni minggu depan adik sdara aku lak nak kahwin..haishhh jelesnya korang smua ni..tp tarikhnya lak sama dgn kwn baik aku kahwin...adoai..pning diwatnya..insyallah kalo aku sempat blk dari kuantan ke KL..pasti aku g knduri kahwin kwn aku tu...nak gak tgk mjlis khwin diakan...msti sweet..

P/s :tgh cuba bersabar n lalui smua detik dgn pnuh kesabaran..amin

Tag dtg lg hehehhe...

Ohhh blog..lalala..agak lama rasanya daku meninggalkanmu..rindu bangat deh...
ok hr ni aku berkesempatan tuk update..makna x nya...keje..wat keje..fb jap..pastu keje blk..n then mlm lappy aku ni ha diguna pkai oleh anak buah..so smua aktvt terbntut seketika...x b'mksd terbntut tuk selamanya yer..ok..agak lama aku terima tag dari ziela n mmbr blog fadzilah..sori beb..serius xde masa nak update..so hr ni aku wat yer.. 

25 facts, habits or goal abOut me!!!

1. Kalo korang nak tau aku mmg habits suka termenung...huhuhuhu tmbh2 kalo duk2  sorang2..perghhh mmg best termenung...
2. suka makan..tp pelik kalo kat ofis aku mmg jarang nak mkn..
3. x pndai nak melawa...simple tu adalah aku...
4. kalo nak sesuatu bnda aku pasti akan cuba dptkannya...
5. hahahhaha ni satu bnda yg aku suka sngt wat...tidur!!!berjam2 pun xper...
6. suka berjalan..mmg suka berjalan..
7. jatuh cinta dgn pulau...serius pulau tmpt yg paling best tenangkan jiwa yg tgh kacau..org kata tmpt tuk rileks...
8. ok demmmm...kalo g pulau x sah kalo x snorkelingkan..tp aku x suka ikan dtg kat aku...kalo dtg jer msti aku pnjt jer kat smuaorg...hhahaha...(mcmmmn nak diving ni!!)
9. xsuka lalu kat depan kdai mkn cina...bau dia me loyakan...msti terbayang2 mknn yg dorang mkn...huhh!!!
10. Ada masa aku ni leh jd giler2 dgn smuaorg...gelak..serah je kat aku..mmg suka gelak..hahhaha
11. aku kalo syg org..mmg aku akan amik brt ttg diri dia n syg giler2 kat dia...
12. suka snap pic..kalo ada yg tngkp gmbr pasti pic aku terselit skali..ting tong!!!jgn mrh yer kwn2 hehehhe
13. menunggu masa nak tukarkan hitam manisku syg jd kete sport..wowww i like gitu...
14. x suka nak wat hati kngkawan terguris...sng citer kalo blh nak jg perasaan dorang wlupun perasaan sndiri yg sakit...itu mmg aku...
15. suka pendam smua bnda dlm diri ni...tp kalo x tahan pasti akan meletup gak...
16. suka ckp dgn teddy..haishhh jgn kata aku giler tau..still waras lg...
17. suka dgr mslh kngkwan....kehidupan ni msti xkan lari dgn mslh..pndai atasinya..
18. now tgh berusaha tuk capai apa yg aku impikan bersama si dia...x sabarnya saya hehehhe..gatai sudeh~~~
19. aku jnis yg resah hati kalo xdpt tunaikan apa yg family or insan2 tersyg nak...pasti sampai 1 hari x leh tido fkr tu smuanya..
20. jnis yg bnyk ckp..pot pet tnpa hnti..lbih2 dlm kete hehehehe...msti nak berckp jer...
21. x suka sngt berkaraoke...tp kalo mmber ajak g karaoke..i folo aja..jnji depa happy yer...
22. cuba wat yg terbaik tuk family,si dia n kengkwan...
23. suka berfkr...hari2 ada jer bnda yg nak difkrkan..kalo x fkr x sah..mau pun yg positif or negatif msti ada je dlm kpala otak ni...tp kalo blh fkr positif je lg bguihkan heheheh...
24. suka dgr radio...org kata kalo xde radio...xleh hidup..ya ker???tp aku insyallah leh hdp lg...hehehhe
25. ingin trus maju dlm hdp wlupun smpai umur dah tua pun...

ok hbs dah wat keje sekolah yg diberikan..thanks pada korang yg sudi bg tag ni kat aku yer....wlupun agak lmbt jnji aku wat hehehhee :-)

Wednesday, November 10, 2010

semakin hari semakin sayang
aku syg dia .... hehhehe ~~
dgr x ni SaYa SaYaNg AwAk !!! ting tong :)

Wednesday, October 27, 2010

kalolah ada keajaibankan best...
waaaaaaaaaa sngt sdih..
xde rezeki aku tuk kali ni..
bak kata shaharil jaafar,faiz,ayong,calni,ju n yg lain2 lglah
"jgn mudah putus asa"
mungkin hr ni bkn hr yg terbaik tuk aku..
ada hikmah disebalik smua ni...
xperlah ain tnggu lak yg lain..
mana tau rezeki ain kat situ lakkan

Monday, October 25, 2010

PhoToshoot KaMie ~~

aku rasa ni merupakan 1st time aku jd model tuk shoot kali ni...ok mmg agak nerves,kekok smua ada..mana x nya...x nah2 jd model..tetiba kwn aku syira ajak aku join dia photoshoot..n slh sorang photographernya adalah bf saya hehehe...ok done 1 babak tuk sg congkak hr tu n tema yg dipkai flora hawaii gitu...tp mmg menarik dpt bekerjasama dgn dorang..best...mnjadikan aku learning ttg gaya2 yg ditunjuk ajar...thanks 4 syira merangkap kwn sek ren aku coz bnyk bg tnjuk ajar...tp sbnrnya niat aku hr tu saja suka2 jer nak photoshoot..n berterima kasih sngt kat adik manisku julia jaafar..kerana dia yg makeupkan aku supaya nmpk lg nice..thanks syg..saya amat suka corak kat muka saya..len kali wat lg yer..hehe :)

tadaaaaaaaaa ~~~ tayangn gmbr yg telah dihasilkan oleh shaharil jaafar...

puteri kayangn ker ni???hehehehe




me n syira ~~




p/s : tgh tnggu photographer yg lain upload pic dari dorg lak..haihhh lmbtnya...

Friday, October 22, 2010

hidung berdarah????
apa tndanya???
mungkin kurang minum air kot aku ni..
cuaca panas..
mungkin pnyebabnya kot...
brp lama aku blh bertahan kalo xmkn yer???
hr ni masuk 2 hari x mkn apa2 pun...
still blh bertahan lg....
xde selera nak mkn....
puas dipujuk td dgn bdk ofis
suruh mkn...aku x nak mkn
dorang x nah tgk aku lngsung minum air or mkn???
kalo korang nak tau..ain mmg mcm ni....
mungkin dah biasa x mkn...
smlm pun x mkn apa2..
blk umah trus tido...smbil airmata mngalir....

Thursday, October 21, 2010

tiada apa yg menarik hr ni..
duk satu tmpt yg jauh..
memikirkan smua bnda..
sabar ain..sabar...
kalo dia jodoh ko...terima dia...
dia trima ke aku???
stiap kali msti je ada halangn dlm bercinta ni..
cemburu???
ye mmg aku cemburu??
merajuk???
ye mmg saya cepat merajuk..
sensitif??
yer mmg ada setengah bnda yg wat saya snsitif..
sbb apa...
sbb saya x nak kehilangn awk tuk selama2nya...
cukuplah dulu nah disakiti...
xmau sakit lg... :-(

P/s : blh x awk trima saya dgn seadanya...saya tau saya x lawa,saya pendek,saya xperfect pun saya tau...


Wednesday, October 20, 2010

20.10.2010 ~~

serius saya suka tarikh ni..aiseh knplah tarikh ni x jth hari ahad,
kalo x dah lama amik tarikh ni jd tarikh yg bermkna tuk aku...
xperlah bnyk lg tarikh2 yg menarik...
kena discuss dgn shaharil jaafar blk nnti ni...
hehehe apa2 pun saya suka tarikh ni 20102010

Friday, October 15, 2010

Ooooo McFluRRy ~~

seriusly,aku dah jth cinta dgn chocolate mcflurry ni..gara2 si ziela yg mngeposkan pasal mcflurry dlm fb...aku trus jd giler mcflurry..snggup g mcd smlm beli coklat mcflurry tu...aisehhh blh jd giler diwatnya..pastu smpai hr ni aku nak lg mcflurry tu..nak dijdkan citer..agak terkezut ptg td..si shaharil jaafar dtg ofis aku bersama coklat mcflurry yg aku suka...Ohhh syg thanks yer ....syg sngt kat awk..awk tau apa yg saya nak...dari jauh awk dtg semata2 kasi saya aiskrim mcflurry tu...terharunya saya...serius saya tersngt terharu :-)

Tuesday, October 12, 2010

tersangatlah benci dgn perasaan sndiri..
demmmiittt!!! i hate dis feeling..
make me not happy today...
mostly i'm lost...

Monday, October 11, 2010

tan..tan tomei....

aishhh!!! tomei btl lah si intan najwa ni...geram di watnya..kalo berposing no 1 dia..serius anak buah aku sorang ni ada skit perngai mcm aku...dulu tecik2 aku mmg suka teddy..pnyalah berlmbk teddy kat almari..n smuanya aku kasi kat si tan..tan ni..tgklah ni asal tngkp gmbr jer msti posing2..snyum bkn mainlah...n manja mcm aku....mak slalu ckp perangai dia x ubah mcm perangai aku masa tecik...huish...ya ke mak???apa saja yg dia nak slalu dpt..n x kurang gak lg 2 org anak buah aku tu...always dpt jer apa yg dorang nak...untunglah korangkan..moksu dah besar xdpt apa2 pun dah hehehhe....sdih jer :-(,tp moksu lbih suka tgk korang hepi jer..

tgklah tu..bersama teddynya...tido pun msti nak dgn teddy..haishh!!!
kalo dia boring,tgk upin n ipin dlm youtube...(bdk2 tecik pun dah pndai guna lappy)
 

SeNyUm .... TaWa ..... RiaNg. Thanks to Blogger Templates | Design By: SkinCorner